7 madvarer der bringer forårsforkølelsen i knæ
Ah, forår! Det dufter af friskhed derude, og solen begynder at skinne varmt på dit ansigt. Måske har du fundet dig en dejlig solbeskinnet krog, hvor du kan smide jakken, fordi det rent faktisk føles helt varmt og dejligt.
Bare husk på, at foråret er en rigtig tricky årstid: Nogle tidspunkter er det helt skønt og lunt. Andre er det bidende koldt og blæsende. De omskiftelige temperaturer og vejrforhold kan i hvert fald nemt give anledning til den famøse forårsforkølelse, som vi nok alle en gang eller to har skiftet bekendtskab med.
Men hvad kan vi gøre (ud over at beholde jakken på) for at booste vores immunforsvar, så forårsforkølelsen ikke rammer os lige efter en lang influenzavinter?
Hvad hvis vi fortæller dig, at ved at have fokus på, hvad du spiser, så kan du hurtigt komme din forårsforkølelse til livs - eller endnu bedre - måske helt undgå den?
Vi giver dig 7 madvarer, der kan hjælpe med at booste dit immunforsvar, og bringe den forårsforkølelse i knæ NU.
- CitrusfrugterEr der noget som citrusfrugter, der bare skriger sundhed? Appelsiner, grapefrugter og citroner er sprængfyldte med C-vitamin, der nemt optages i kroppen. C-vitamin har den egenskab, at det hjælper med at øge produktionen af hvide blodlegemer, der hjælper med at bekæmpe infektion.Ja bare duften af citrusfrugter giver et boost af friskhed!
- Bær
Der er en grund til at mange bærsorter bliver kaldt deciderede superfoods. Bær som blåbær, hindbær og jordbær er rige på antioxidanter. Antioxidanter hjælper med at bekæmpe og beskytte kroppen mod frie radikaler, som blandt andet dannes ved infektioner og stress. - Grønne grøntsagerDer er smæk på vitaminer og mineraler i grønne grøntsager som broccoli, spinat og grønkål. De indeholder blandt andet store mængder af C-vitamin og folat, som hjælper til med at styrke immunforsvaret. Hvor C-vitamin styrker de hvide blodlegemer, så styrker folat de røde blodlegemer.
- Hvidløg
Hvidløg har antimikrobielle og svampedræbende egenskaber, der kan bidrage til at øge din krops respons på bakterier og vira. På den måde har det en
positiv indflydelse på immunforsvaret, så du ikke er så modtagelig overfor bakterier og andet skrammel.
5. Æg
Æg er en god kilde til protein, og indeholder samtidig D-vitamin, som bidrager til styrkelsen af immumforsvaret. Det er dog værd at huske på, at D-vitamin udelukkende findes i æggeblommen, og derfor er det vigtigt at spise hele ægget for at udnytte alle æggets næringsstoffer.
6. Nødder og frø
Mandler, valnødder og solsikkefrø er rige på antioxidanter og umættede fedtsyrer - det der også kaldes fordi de sunde fedtsyrer, fordi de har en positiv indvirkning på vores helbred. Perfekt grund til at fylde depoterne med nødder og frø i alle afskygninger.
7. Kefir
Kefir er en probiotisk drik, der styrker dit immunforsvar ved at øge mængden af gode bakterier i tarmene.
Faktisk er det ikke kun kefir, der indeholder de gode egenskaber. Generelt er yogurtbaserede produkter en rigtig god kilde til mange vitaminer og mineraler som riboflavin, zink, selenium og magnesium. Fælles for dem alle er deres positive indflydelse på et styrket immunforsvar.
Hvis du overvejer hvad du spiser, når du begynder at kunne mærke en kriller i halsen, så kan du nemt og hurtigt booste dit immunforsvar. Hvem ved, måske kan du helt stoppe forkølelsen i processen, og bare nyde foråret fra terrassen i stedet for fra sengen. Det er værd at tænke over.
Har du brug for yderligere hjælp eller rådgivning omkring dit immunforsvar, er det altid fordelagtigt at rådføre dig med en ekspert inden for området. Eksperten har stor erfaring og kompetence indenfor for sit fag, og kan altid rådgive dig til, hvad der passer bedst til dig og din situation.